Foorumi Reiki-kurssit Reikihoito Päivän ajatus Enkelin viesti Energiasivu Chakrat Jooga
Reiki& minä Hoidot Reikimetodeja Rakkaudesta Muita hoitoja Yhdessä! Historiasta Kirjallisuus
Linkit Ota yhteyttä! Naurujooga Magnified healing

CHAKRAT

JUURICHAKRA

ensimmäinen chakra

 

väri: punainen
tehtävä: ohjaa selviytymistarpeita ja itsesuojeluvaistoa; yhdistää meidät fyysiseen maailmaan aineellisten tarpeiden tyydyttämisen, olemassaolon ylläpitämisen ja oman lajin säilyttämisen kautta.

Juurichakra sijaitsee selkärangan juuressa, peräaukon ja sukupuolielimien välissä. se on yhteydessä lisämunuaisiin, vereen, selkärankaan, hermostoon, sukuelimiin, sääriin ja luustoon. Juurichakra on ns. maadoituschakra. Kun energiamme on keskittynyt Juurichakraan, voimme kokea pelkoa loukatuksi tulemisesta sekä fyysisessä että psyykkisessä mielessä tai olla vahvasti taipuvaisia loukkaamaan muita. Fyysisesti se vaikuttaa meihin ohjaamalla adrenaliinin ja noradrenaliinin erittymistä.Kun Juurichakra on tasapainossa se tuo elinvoimaisuutta, hyvinvointia, juurtumisen ja keskittymisen tunteita, seksuaalista hellyyttä ja itsehillintää.

Kun Juurichakrassa on liikaa energiaa (kun chakra pyörii liian nopeasti) se voi johtaa agressiivisuuteen, määrääväisyyteen, egoismiin tai seksuaaliseen pidättyväisyyteen
Kun Juurichakrassa on liian vähän energiaa (kun chakra pyörii liian hitaasti) siitä voi seurata epävarmuutta ja masennusta, tahdonvoiman puuttumista esim. oman elämän päämäärien toteuttamiseen, kiinnostumattomuutta tai vastenmielisyyttä seksiin, epävarmuuden tunnetta, levottomuutta ja huolestuneisuutta. Joitakin fyysisiä sairauksia saattaa esiintyä, kun Juurichakra on epätasapainossa: selkäranka- ja sääriongelmat, kivessairaudet.

Juurichakran symboli

 

takaisin chakrat -pääsivulle

Kruunuchakra Kolmas Silmä -chakra Kurkkuchakra Sydänchakra Solar Plexus -chakra Sakraalichakra Juurichakra

 

 

 

 

 

 

Tainamaarit 2004