Foorumi Reiki-kurssit Reikihoito Päivän ajatus Enkelin viesti Energiasivu Chakrat Jooga
Reiki& minä Hoidot Reikimetodeja Rakkaudesta Muita hoitoja Yhdessä! Historiasta Kirjallisuus
Linkit Ota yhteyttä! Naurujooga Magnified healing

CHAKRAT

SAKRAALICHAKRA

toinen chakra

 

väri: oranssi
tehtävä: tunteiden, ruoansulatuksen ja seksuaalisuuden keskus; huolehtii sukupuolten välisistä ihmissuhteista ja seksuaalienergiasta, puhdistaa ja käynnistää tunteita ja fyysisiä prosesseja.

Sakraalichakra sijaitsee noin neljän sormenleveyden verran navan alapuolella. Se on yhteydessä munasarjoihin, kiveksiin ja eturauhaseen, ja vaikuttaa näiden erittämien hormonien kautta. Sakraalichakra on keskittynyt elämän nautintoihin, joten se jonka energiat ovat keskittyneet tähän chakraan on kiinnostunut sensuaaleista nautinnoista ja kokemuksista. Kun tämä chakra on tasapainossa kuukautiset ja vaihdevuodet sujuvat ilman komplikaatioita, kuten muutkin hormonaaliset muutokset sekä miehillä että naisilla, olemme kosketuksissa omiin tunteisiimme, meillä on hyviä ja lämpimiä ihmissuhteita, hyvä suhde seksuaalisuuteemme, olemme tyytyväisiä itseemme, luotamme toisiin ja olemme tasapainossa ruoan suhteen. Kun Sakraalichakrassa on liikaa energiaa (kun chakra pyörii liian nopeasti), se voi aiheuttaa ylitunteellisuutta, agressiivisuutta, liiallista kunnianhimoa, manipuloivaa käytöstä, ylihemmottelevuutta sekä pakkomiellettä seksiin. Kun energiaa liian vähän (kun chakra pyörii liian hitaasti) se voi aiheuttaa yliherkkyyttä, ujoutta, mielipahaa, luottamattomuutta ja syyllisyyttä.
Epätasapaino tässä chakrassa voi aiheuttaa virtsarakko-, ja munuaissairauksia, verenkierto-ongelmia, mielialan muutoksia ja erittäin vaativaa käyttäytymistä.
Epätasapainot Sakraalichakrassa aiheutuvat usein mm. riippumisesta kiinni vanhoissa ideoissa, käsitteissä ja olosuhteissa joista meidän olisi pitänyt jo kauan aikaa sitten luopua.

Sakraalichakran symboli

 

takaisin chakrat -pääsivulle

Kruunuchakra Kolmas Silmä -chakra Kurkkuchakra Sydänchakra Solar Plexus -chakra Sakraalichakra Juurichakra

 

 

 

 

 

 

Tainamaarit 2004