Foorumi Reiki-kurssit Reikihoito Päivän ajatus Enkelin viesti Energiasivu Chakrat Jooga
Reiki& minä Hoidot Reikimetodeja Rakkaudesta Muita hoitoja Yhdessä! Historiasta Kirjallisuus
Linkit Ota yhteyttä! Naurujooga Magnified healing

CHAKRAT

SYDÄNCHAKRA

neljäs chakra

 

väri: vihreä
tehtävä: yhdistäminen rakkauden avulla - sydänchakra on ystävällisyyden, toisten huomioonottamisen ja epäitsekkään toiminnan keskus.
Sydänchakra sijaitsee sydämen korkeudella, keskellä rintaa. Se on yhteydessä sydämeen, rintaan, keuhkoihin, käsivarsiin, hartioihin, käsiin ja kateenkorvarauhaseen. Sitä kutsutaan myös sielun portiksi. Sydänchakra on tasapainon keskus. Kolme sen alapuolella olevaa chakraa huolehtivat pääsääntöisesti vaistonvaraisista elintoiminnoista, yläpuolella olevat kolme taas ovat yhteydessä korkeampaan ja kehittyneempään tietoisuuteen. Sydänchakra säteilee voimakkaasti ulospäin ja sen säteily parantaa ja saattaa aikaansaada muutoksia myös muissa. Se saa haluamaan kosketetuksi tulemista ja haluamaan itse koskettaa. Sydänchakran tehtävä on yhdistää rakkauden avulla. Se on ehdottoman, pyyteettömän rakkauden keskus, ja se tekee meille mahdolliseksi paremmin ymmärtää elämänkokemustemme ja tunteidemme merkitystä. Kun sydänchakra on tasapainossa, otamme toiset huomioon, haluamme auttaa toisia, kasvamme kohti ehdotonta, vilpitöntä rakkautta. Tämä tekee meistä ulospäinsuuntautuneita, ystävällisiä ja auttaa olemaan kosketuksissa omiin tunteisiimme. Kun sydänchakrassa on liikaa energiaa (kun chakra pyörii liian nopeasti) meistä voi tulle vaativia, ylikriittisiä, omistushaluisia, oikullisia ja "ehdollisen rakkauden" mestareita.
Kun sydänchakrassa on liian vähän energiaa (se pyörii liian hitaasti) se voi kehittää vainoharhaisuutta, tehdä riippuvaiseksi toisista ihmisistä tai jostain asiasta, saada aikaan hylätyksi tulemisen pelkoa ja jatkuvaa uudelleenvarmistumisen tarvetta. Jos koemme rakkaudettomuutta, hyljeksintää, tai tunnemme että emme ole rakastettavia muiden silmissä, me usein suljemme tämän sydänkeskuksen ja se luonnollisesti aiheuttaa ongelmia näillä alueilla. Jos olemme herkkiä tuomitsemaan muita niin helposti epäonnistumme oman itsemme tarkastelussa. Hyväksymällä omat vajavaisuutemme voimme ymmärtää ja suvaita niitä myös toisissa ihmisissä. Kun tämä chakra ei ole tasapainossa se voi aiheuttaa korkeaa verenpainetta, astmaa, sydän- ja keuhkosairauksia.

Sydänchakran symboli

 

takaisin chakrat -pääsivulle

Kruunuchakra Kolmas Silmä -chakra Kurkkuchakra Sydänchakra Solar Plexus -chakra Sakraalichakra Juurichakra

 

 

 

 

 

 

Tainamaarit 2004