Foorumi Reiki-kurssit Reikihoito Päivän ajatus Enkelin viesti Energiasivu Chakrat Jooga
Reiki& minä Hoidot Reikimetodeja Rakkaudesta Muita hoitoja Yhdessä! Historiasta Kirjallisuus
Linkit Ota yhteyttä! Naurujooga Magnified healing

CHAKRAT

KURKKUCHAKRA

viides chakra

 

Väri: Taivaansininen
tehtävä: huolehtia vuorovaikutuksesta ja kommunikaatiosta; tämä chakra on itseilmaisun, kommunikoinnin, luovuuden, totuuden, tahdon ja rehellisyyden keskus.
Kurkkuchakra sijaitsee kaulakuopan kohdalla. Se on yhteydessä hartioihin, keuhkojen yläosaan, kurkkuun, niskaan, suuhun, hampaisiin, korviin, kilpirauhaseen ja lisäkilpirauhaseen. Se vaikuttaa elimistössä lähinnä kilpirauhasen toiminnan kautta.
Kilpirauhanen on tärkeä luuston ja sisäelinten kehittymiselle. Se huolehtii ruumiillisen ja henkisen kehittymisen välisestä yhteydestä sekä säätelee aineenvaihduntaa. Kurkkuchakra on myös yhteydessä kuuloon; se ohjaa verbaalista kommunikointia, mutta kun se on herätetty ja puhdistettu se myös edesauttaa telepaattisessa kommunikoinnissa ja informaation kanavoimisessa. Kolmannen Silmän ja Kurkkuchakran energioiden yhdistyminen johtaa luovaan aktiviteettiin. Kun tämä chakra on tasapainossa keskitymme paremmin, olemme tyytyväisempiä, parempia puhujia, taiteellisesti inspiroituneita sekä aktiivisemmin kiinnostuneita spirituaalisen viisauden ja meditoinnin opiskelusta. Kun tämä chakra on tasapainossa, aineenvaihdunta toimii hyvin. Kun kurkkuchakrassa on liikaa energiaa (kun chakra pyörii liian nopeasti) se voi johtaa ylimielisyyteen, liialliseen puhumiseen sekä itsekeskeisyyteen. Kun kurkkuchakrassa on liian vähän energiaa (kun chakra pyörii liian hitaasti) seurauksena voi olla pelokkuutta, ujoutta, syrjäytyneisyyttä, sekä seksiin liityviä pelontunteita. Kun tämä chakra ei ole balanssissa, voit kokea uupumusta, paino-ongelmia, esiintymispelkoa, ruoansulatusvaivoja, kurkku- ja niskakipua. Niskan jäykkyys voi olla merkki kykenemättömyydestä ilmaista tunteitasi verbaalisesti. Kykenemättömyys ilmaista tunteita voi johtaa turhautumiseen ja jännittymiseen. Sen jonka kurkkuchakra on epätasapainossa, on vaikea rentoutua, hän saattaa olla kontrolloiva, itsepäinen ja suorasukainen.

Kurkkuchakran symboli

 

takaisin chakrat -pääsivulle

Kruunuchakra Kolmas Silmä -chakra Kurkkuchakra Sydänchakra Solar Plexus -chakra Sakraalichakra Juurichakra

 

 

 

 

 

 

Tainamaarit 2004