Reiki-kurssit Reikihoito Päivän ajatus Enkelin viesti Energiasivu Chakrat Jooga
Reiki& minä Hoidot Reikimetodeja Rakkaudesta Muita hoitoja Yhdessä! Historiasta Kirjallisuus
Linkit Ota yhteyttä! Naurujooga Magnified healing


REIKIN HISTORIASTAMikao Usui
(1865 - 1926)


 

Japanilainen opettaja Mikao Usui (1865 - 1926) jäljitti ja elvytti reikin perinteen. Hän aloitti Usui Shiki Ryoho Gakkai -organisaation Reikihoitajien ja Reiki-Mastereiden kouluttamiseksi.

Länsimaihin tultuaan Usuin luonnollinen parantamismenetelmä on muuntunut ajan myötä. Nykyisessä muodossaan se on paljon järjestelmällisempi ja rakenteeltaan tarkemmin määritelty kuin se helppo, joustava ja intuitiivinen menetelmä jota Mikao Usui harjoitti.

Seuraavassa lyhyt kuvaus tästä kehityksestä:

Mystisen kokemuksen aikana  Kurama- vuorella Mikao Usui vastaanotti kyvyn hoitaa Reikienergian avulla, hoidossa käytettävät symbolit ja taidon vihkiä muita Reikiin.
Myöhemmin hän lisäsi Reikin periaatteet ja ajatuksen siitä että hoidosta tulee vastaanottaa korvausta. Eräs hänen oppilaistaan, Chujiro Hayashi, kehitti käsien vakioasennot hoidettaessa, kolme Reikiastetta ja niihin liittyvät harmonisointiprosessit eli "viritykset".
Hayashin oppilas Hawayo Takata toi Reikin länteen, ensin Havaijille, josta hänen oppilaansa levittivät sitä edelleen. Takatan kouluttamat Reiki-Masterit myös lisäsivät myöhemmin aikavaatimuksen kurssien välillä. 
lähde: www.reiki.org

Reikin periaatteet

 


Usui-Reikin historiasta on kirjoitettu paljonkin. Laajimmalle levinneenä ja luotetuimpana Reikin muotona se on myös historian tutkijoiden kiinnostuksen kohde ja lisää tietoa saadaan jatkuvasti. Reikin alkuperää ja Usuin opetuksia on ansiokkaasti tutkinut esimerkiksi Frank Arjava Petter jonka kirjoja aiheesta on saatavilla, tosin ei vielä tätä kirjoitettaessa suomeksi.

 

 

 

 

 

Tainamaarit 2009