Foorumi Reiki-kurssit Reikihoito Päivän ajatus Enkelin viesti Energiasivu Chakrat Jooga
Reiki& minä Hoidot Reikimetodeja Rakkaudesta Muita hoitoja Yhdessä! Historiasta Kirjallisuus
Linkit Ota yhteyttä! Naurujooga Magnified healing

Jooga

Chakrojen stimulointi joogan avulla

Kruunuchakra

 

 

Tämän sivun harjoitukset vaikuttavat erityisesti Kruunuchakraan. Päälläänseisominen kuuluu pidemmälle kehittyneisiin asentoihin, ja sitä tulisi kokeilla vasta kun olet tullut tutuksi aikaisempien perusasentojen kanssa.
Ensimmäisestä asennosta hyötyvät ne jotka eivät voi suorittaa päälläseisontaa. Jos et ylety päälläsi lattiaan aseta jalkojesi väliin kirjapino jolle lasket pääsi.
Ensimmäisellä yrityskerralla harjoittele seinää vasten siltä varalta että menetät tasapainosi. Ole asennossa niin kauan kuin se tuntuu mukavalta, visualisoiden violettia valonsädettä joka kulkeutuu Kruunuchakraan. Suorista käsivartesi. Hengitä ulos. Sisäänhengityksen aikana nosta vartalosi ja tuo jalat yhteen.

 

Harjoitus 1

1. Aloita seisoma-asennosta.
2. Sisäänhengittäessäsi aseta jalkasi noin metrin päähän toisistaan pitäen ne samassa linjassa.
3. Uloshengittäessäsi selkä suorana kumarru eteenpäin lantiosta asettaen kämmenesi lattialle sormet osoittaen eteenpäin.
4. Kävele hitaasti  käsilläsi taaksepäin kunnes ne ovat samalla tasolla kuin jalkateräsi. Samaan aikaan ojenna vartaloasi kunnes pääsi lepää lattialla jalkojesi välissä.
5. Pidä vasemmalla kädellä kiinni vasemmasta nilkasta ja oikealla kädellä oikeasta nilkasta. Kun olet saavuttanut tasapainon ja olet tyytyväinen saavuttamaasi asentoon vie kämmenesi selän taakse rukousasentoon.

Fyysisiä vaikutuksia:

Tämä harjoitus tehoaa reisien sisäpuolen lihaksiin ja kinnerlihaksiin. Se helpottaa hartioiden jäykkyyttä ja avaa rintaa. Se myös lisää veren virtausta päähän, niskaan ja ylävartaloon.

 

Harjoitus 2

1. Taita huopa ja aseta se lattialle seinän viereen. Polvistu huovan eteen asettaen kyynärvartesi sen keskelle sormesi ristittynä, kyynärpäät kapeampina kuin olkapäät.
2. Aseta päälakesi käsien väliin niin että pään takaosa koskettaa kämmeniäsi. Suorista jalkasi tuoden jalkapohjasi lattiaan.
3. Kävele kohti päätäsi kunnes reitesi tulevat vatsan kanssa kosketukseen.
4. Nosta selkärankaasi vieden hitaasti vartalosi tasapaino käsivarsille ja päähän. Nosta hitaasti   jalat pois maasta ja kun tunnet turvallisesti tasapainoituneen suorista jalkasi.
5. Nosta vartalosi hartioiltasi niin että suurin osa painostasi on käsivarsillasi. Kaularangalla ei tulisi olla painetta.
6. Keskity vartaloosi tehden pieniä säätöjä vartaloosi siellä missä on tarvetta. Alussa pidä asento noin kolmekymmentä sekuntia jos voit. Harjoittelun myötä aikaa voidaan lisätä kunnes asento voidaan pitää miellyttävästi kolmenkymmenen minuutin ajan.
7. Kun tulet pois asennosta, koukista hitaasti  polviasi tuoden jalat alas. Koukista polvesi menemällä lapsiasentoon (ks. kuvaa alla) ja rentoudu.

Fyysisiä vaikutuksia:

Tämä harjoitus lisää veren virtausta aivoihin sekä aivo- ja käpylisäkkeeseen.
Se nuorentaa aivosoluja tehostaen aivotoimintaa sekä lisäten terveyttä ja hyvää oloa. Päinvastaisen veren virtauksen vuoksi sen on hyväksi myös väsyneille tai suonikohjuisille jaloille.

 

 

takaisin jooga -pääsivulle

 

Kruunuchakra Kolmas Silmä -chakra Kurkkuchakra Sydänchakra Solar Plexus -chakra Sakraalichakra Juurichakra

 

 

 

 

 

 

Tainamaarit 2004