Reiki-kurssit Reikihoito Päivän ajatus Enkelin viesti Energiasivu Chakrat Jooga
Reiki& minä Hoidot Reikimetodeja Rakkaudesta Muita hoitoja Yhdessä! Historiasta Kirjallisuus
Linkit Ota yhteyttä! Naurujooga Magnified healing

Reikihoito

Mitä Reikihoidossa tapahtuu?

Miten, miksi ja mihin Reiki vaikuttaa?


Mitä Reikihoidossa tapahtuu?
- yleensä aloitan keskustelemalla hoidettavan kanssa, kyselen hänen terveydentilastaan ja mahdollisista viimeaikaisista muutoksista, sekä tietysti nykyisistä akuuteista vaivoista. Kaikilla hoitoon tulevilla ei aina ole varsinaista nimettyä vaivaa johon he hakisivat apua, monet ovat huomanneet Reikin lisäävän yleistä hyvinvointia, vahvistavan energiavarantoja, rentouttavan ja lievittävän stressiä ja muun muassa parantavan itseluottamusta. Useilla kuitenkin on lisäksi eri sairauksia tai vaivoja joita he haluavat käsiteltävän.
Hoito tapahtuu rauhallisessa tilassa, usein käytän lisänä rentouttavaa musiikkia. Hoidettava asettuu hoitopöydälle vaatteet päällä (mieluimmin mukavat ja väljät) ja rentoutuu rauhallisesti ja tasaisesti hengittäen.
Hoidon aikana pidän käsiäni chakrojen kohdalla aloittaen kruunuchakrasta, ja annan parantavan energian virrata. Käsittelen jokaista chakraa vuorollaan, yleensä n. viisi minuuttia kutakin tai tarpeen mukaan kauemmin. Tässä minua ohjaa intuitio Reikin hoito-ohjeiden lisäksi. Samoin käsittelen erikseen ne kehon kohdat joissa hoidettava on kertonut (tai joissa intuitioni kertoo) olevan vaivoja tai sairauksia. Hoidettava yleensä on tässä vaiheessa hyvin rentoutunut, useat nukahtavatkin käsittelyn aikana. Hoidon päätän aina auran puhdistukseen ja kehon lempeään herättelyyn. Yleensä hoitosessio kestää 1 - 1,5 tuntia.

Miksi Reikihoito auttaa?
- Reiki on kaikkialla läsnäolevan korkeamman voiman ohjaamaa elämänenergiaa, joka hoidon aikana virtaa käsistäni hoidettavaan. Hoidettavan elämänkäsitys ja vakaumus voi olla mikä hyvänsä. Vaikka Reiki onkin luonteeltaan henkistä siinä ei ole kyse uskonnosta eikä se vaadi uskonnollisuutta tai uskoa ihmeparantumiseen.
Reiki toimii, uskotpa siihen tai et.
Jokainen elävä keho säteilee lämpöä ja energiaa. Siitä käytetään mm. nimityksiä elämänenergia ja Ki. Eri kulttuureissa nimityksiä on hyvin paljon, kaikki kuitenkin tarkoittavat tätä samaa voimaa. Reikihoitajan kehon energiakanavat on avattu ja puhdistettu, ja hänet on saatettu yhteyteen universaalin voiman lähteen kanssa, jolloin hän toimii tätä voimaa välittävänä kanavana hoitoa tehdessään. Kun teen Reikihoitoa, välitän tätä voimaa kauttani hoidettavaan. Hoidettava tuntee miten hänen mielensä ja kehonsa rentoutuu, monet ovat kertoneet tunteneensa energian virtauksen ja kuumotusta hoidettavassa kohdassa, ilman fyysistä kosketusta. Reiki on minulle konkreettista todellisuutta, käytän sitä myös itseeni ja läheisiini jatkuvasti. Ne joille olen Reikihoitoa tehnyt, ovat ilmaisseet tyytyväisyytensä ja kertoneet tuntevansa olonsa paremmaksi ja voimakkaammaksi sekä fyysisesti että henkisesti, monet vielä kauan aikaa hoidon jälkeenkin. Myös monia yksittäisiä vaivoja on hoidettavien kertoman mukaan täysin parantunut.


Miten ja mihin Reiki vaikuttaa?
- Reiki vaikuttaa avaamalla kehon energiakanavia ja antamalla hoidettavalle lisää energiaa, sekä tasapainottaen kehon omaa energiaverkkoa. Tämän seurauksena kehon oma vastustuskyky kasvaa, paranemisprosessi nopeutuu ja kehon omat tervehtymisprosessit stimuloituvat voimistaen ja nopeuttaen luonnollista paranemista. Henkisellä ja tunnetasolla Reiki puhdistaa ja poistaa kielteisiä tunteita, tuo iloa ja voimaa, uskoa omaan itseen ja elämään, helpottaa ylittämään vaikeita tilanteita ja asioita, auttaa keskittymään, hallitsemaan elämääsi ja päivittäisiä tilanteita paremmin, kehittää luovuutta, muistia ja intuitiota sekä tarjoaa tien henkiselle kehitykselle.

- Reikillä voidaan hoitaa kaikkia sairauksia, ja sitä käytetään paljon myös tukemaan esim. lääkehoitoa, leikkauksista ja vammoista sekä sairauksista toipumista. Ainakin Britanniassa, Hollannissa ja USA:ssa Reiki on jo osa julkista terveydenhoitojärjestelmää. Reiki ei voi vahingoittaa ketään, se on energiaa jolla on pelkästään myönteisiä vaikutuksia.
Reikiä on käytetty mm. päänsäryssä, hartia- ja niskakivuissa, lihaskivuissa ja säryissä, alkoholi- ja tupakkariippuvuuksissa, verenpaineen hoidossa, sydänsairauksissa, erilaisissa sisäelinsairauksissa, synnytyksessä, kroonisissa sairauksissa, "burnout" -tilassa, saattohoidossa, surutyön aikana ...tämä lista on loputon. Reiki on jatkuvasti yleistynyt, ja tällä hetkellä arvioidaan maailmassa olevan n. 50 000 Reiki-Masteria, jotka kouluttavat lisää Reikin harjoittajia koko ajan.

Lisää tietoa Reikistä löydät linkkejä ja kirjallisuutta -sivuilta. Niiltä löytyvää tietoa olen omien kokemusteni lisäksi käyttänyt myös kootessani näitä sivuja.
 

 

 

 

 

Tainamaarit 2009